Johanna Larsson deppar (bilden tagen från ett annat tillfälle). Foto: Bildbyrån

Larsson utslagen ur US Open

Uppdaterad
Publicerad

Precis som Elias Ymer åkte Johanna Larsson ut i den första omgången i US Open. Det betyder att ingen svensk singelspelare finns kvar i turneringen.

Svenskan, som är rankad 58:a i världen, förlorade i raka set (6-3, 6-3) mot italienskan Camila Giorgi, rankad 36:a i världen.

– Det var en tuff lottning. Jag mötte en spelare som spelade väldigt bra i dag. Slog väldigt hårt på bollen, och jag hann inte riktigt med. Nej, det var tufft där ute, säger Larsson till expressen.se.

Vid årets tidigare Grand Slam-turneringar har Larsson bara avancerat till andra omgången en gång, i Australian Open. Förra året tog hon sig vidare till den tredje omgången i US Open.

Svenskan har fortfarande chansen i dubbeln. Där ställs hon och nederländskan Kiki Bertens mot Julia Goerges (Tyskland) och Klaudia Jans-Ignacik (Polen).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.