Robert Lindstedt. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Lindstedt missar ödesmatch i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelspecialisten Robert Lindstedt missar en Davis Cup-match för första gången på två år. En skada stoppar 37-åringens medverkan i DC-mötet med Rumänien i Bukarest den 12-14 september.

– Det är klart att det är en försvagning utan en världsspelare som Lindstedt. Men det här blir en ny situation och en chans att föryngra laget, säger Fredrik ”Fidde” Rosengren, Sveriges förbundskapten.

Det var under US Open som Lindstedt skadade sig. Han ådrog sig en lårskada i den pågående Grand Slam-turneringen i New York.

Davis Cup

”Börja närma sig hög nivå”

I Lindstedts frånvaro kommer det svenska laget att bestå av Isak Arvidsson, Johan Brunström, Elias Ymer och Christian Lindell. Den senare har ännu inte representerat Sverige i DC-sammanhang.

– Utan tvekan är det Elias Ymer och Christian Lindell som ska stå för singlarna. De har spelat bäst under en längre tid och börjar närma sig en hög nivå och har vunnit många matcher, säger ”Fidde” till tennis.se.

Vid seger säkrar Sverige, som vunnit Davis Cup sju gånger, fortsatt spel i den näst högsta divisionen. Vid förlust väntar Österrike eller Lettland. Förloraren i detta möte åker ur näst högsta divisionen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Davis Cup

Mer i ämnet