Robert Lindstedt under Davids Cup i mars. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindstedt nobbar DC-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har drabbats av ett tufft avbräck inför Davis Cup-kvalet mot Danmark på bortaplan den 30 oktober-1 november. Det är dubbelspecialisten Robert Lindstedt som nobbar DC-spel och i stället väljer ATP-turneringen i Basel, skriver tennisbloggen Challenge.

– Det är en för stor tävling att säga nej till och många poäng står på spel, säger Lindstedt till bloggen.

Förbundskapten Fredrik Rosengren är kritisk mot att Davis Cup krockar med andra tävlingar.

Davis Cup

– På ett sätt är det absurt när man är på den här nivån att det krockar och finns andra alternativ inom sin egen sport. Det är fel att man över huvud taget ska ha de här problemen. Jag vet att Robban hemskt gärna vill spela DC, så det är ett dilemma. Han väljer detta och jag kan inte säga så mycket om det mer än att det är otroligt synd, säger förbundskaptenen till tennis.se.

Lindstedt har inte förlorat i dubbel i Davis Cup på fem år (tio raka segrar) och har 7-0 i par med Johan Brunnström. Nu jagar han i stället seedning till Australian Open i januari tillsammans med nye dubbelpartnern Dominic Inglot, Storbritannien.

Sverige måste vinna över Danmark på bortaplan för att inte ramla ned i division 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Davis Cup

Mer i ämnet