Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camila Giorgi misstänks för att ha fuskat med sitt vaccinpass. Foto: APTV/Bildbyrån

Misstänks för hemligt fusk: ”Problemet är helt hennes”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Camila Giorgi misstänks för att ha fejkat sitt vaccinbevis.

Nu slår italienskan tillbaka mot anklagelserna.

– Läkaren utreds och hon har haft problem med lagen några gånger, säger Giorgi.

När covid-19 tog fart i världen stoppades flera stjärnor att delta. Serben Novak Djokovic valde att inte vaccinera sig och blev stoppad från att delta i Australien Open och US Open då han inte hade ett vaccinbevis.

Någon som inte stoppades var italienskan Camila Giorgi – som för en vecka sedan hamnade i blåsväder när hennes tidigare läkare anklagade henne för att ha bett om ett falskt vaccinbevis.  Italienskan Camila Giorgi som är rankad 70 i världen, deltog i såväl Australian Open och US Open.

Men för en vecka sedan gick alltså Giorgis läkare Daniela Grillone ut i italienska tidningen Corriere del Veneto och hävdade att 31-åringen bad om ett falskt vaccinbevis.

– Familjen Giorgi anställde mig under en period, dels för att Camila hade problem med tennisarmbåge. I början av sommaren frågade hon mig om möjligheten att få ett falskt bevis för alla vaccin, inklusive det för covid-19. Jag kan bekräfta att ingen i familjen Giorgi har blivit vaccinerade för covid-19, säger Grillone.

”Har undersökts”

Tidningen la Repubblica uppgav därefter att Giorgi är under utredning för att ha använt sig av falskt vaccinbevis och nu slår stjärnan tillbaka.

– Naturligtvis har läkaren undersökts och hon har haft problem med lagen några gånger det här året. Jag gjorde all min vaccination på olika ställen. Så problemet är helt hennes. Inte jag. Så med det är jag väldigt lugn. Så självklart, om jag inte vaccinerat mig skulle jag inte kunna komma hit och spela tennis, säger hon.

Camilla Giorgi har som bäst varit rankad 26:a och har vunnit tre WTA-titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.