Andy Murray under kvällens match mot Nishikori. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Murray utslagen i femsetsdrama av Nishikori

Uppdaterad
Publicerad

Efter en otrolig drabbning slog Kei Nishikori ut Wimbledon- och OS-mästaren Andy Murray i US Opens kvartsfinal.

– Efter regnuppehållet spelade jag en annan tennis och varierade mitt spel på ett bättre sätt. Det var väldigt mycket fram och tillbaka i femte sete och det var svårt att hålla sig lugn men jag försökte våga, säger Nishikori som ofta gick på nät och var lyckosam.

Det blev en holmgång som slutade 1-6,6-4,4-6,6-1,7-5 till den sjätteseedade japanen, som varit i final tidigare i US Open.

– Jag har aldrig sett Nishikori spela så här bra. Han gjorde sitt livs match, vilket krävdes, säger Eurosports expert Thomas Enqvist.

Murray, som vunnit elva av sina tolv senaste femsetare, låg under med 0-2 och 2-4 i det femte setet men verka ha fått kontroll när han var först till 5-4. Nishikori bröt dock fram till 6-5 och egen serve efter att ha kastat sig och precis fått in en volley, vilket fick publiken i New York i extas. Efter den poängen knäckte Murray sitt racket.

”Det är den bästa match vi hittills sett i US Open”

Nishikori höll sig kall i den egna serven och kunde vräka in en boll djupt vid 40-15 och två matchbollar och vinna matchen och sträcka händerna i skyn.

– Det är den bästa match vi hittills sett i US Open, säger Mats Wilander.

Murray kan gräma sig över att han inte knöt ihop säcken efter ett överlägset första set och break upp i andra. Det fjärde setet var en härdsmälta som man sällan ser från Murray där ingenting stämde.

– Det var David som slog Goliat, beskriver John McEnroe Nishikoris bedrift.

En som njuter av den utdragna dramat är världsettan Novak Djokovic som vilat sig fram till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.