Rafael Nadal kommer inte till start i Monte Carlo. Han är inte redo efter skadan i Australian Open. Foto: TT

Nadal bland tunga avhopp i Monte Carlo: ”Inte redo ännu”

Uppdaterad
Publicerad

Den stora turneringen i Monte Carlo, som inleder grussäsongen i Europa, har drabbats av flera tunga avhopp. Rafael Nadal skjuter upp sin comeback.

– Monte Carlo är och har varit en nyckelturnering i min karriär, men tyvärr kommer jag att behöva missa den igen eftersom jag fortfarande inte är redo att tävla utan risk att bli skadad. Jag kommer att fortsätta processen med att göra mig redo att komma tillbaka, säger Nadal som inte spelat sedan Australian Open i mitten av januari.

Under skadefrånvaron har Nadal halkat ur topp 10 för första gången sedan 2005 och är nu rankad 13:e i världen.

Alcaraz har besvär med hand och rygg

Även världstvåan Carlos Alcaraz, som ofta kallas ”den nye Nadal”, har lämnat återbud till Monte Carlo. Spanjoren hade ett fyra månader långt skadeuppehåll runt årsskiftet men vann titeln i Indian Wells för två veckor sedan och åkte ut i semin mot Jannik Sinner i Miami förra veckan.

– Efter två månaders tävlande är jag glad över att vara hemma men ledsen över att jag avslutade min semifinalmatch i Miami med obehag. Jag blev undersökt av min läkare och kan jag inte åka till Monte Carlo, säger Alcaraz som har problem med artrit i vänster hand och ryggraden.

Även sjunderankade Felix Auger-Aliassime hoppar av efter besvär med vänster knä.

– Det var smartast att hoppa av för att komma väl förberedd till Madrid Open, säger kanadensaren.

Turneringen i Monte Carlo inleds 9 april. Världsettan Novak Djokovic, som missade ”solskensdubbeln” Indian Wells och Miami på grund av inreseförbud i USA på grund av vaccinationsvägran är toppseedad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.