En sliten Nadal lämnade centercourten strax före midnatt efter att ha blivit utslagen direkt i Paris Foto: TT

Nadal föll tungt i återkomsten: ”Behöver träning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan sex veckors uppehåll blev legendaren Rafael Nadal utslagen direkt i återkomsten i Paris Masters. Amerikanen Tommy Paul vann med 3-6, 7-6(7-4), 6-1 i andra omgången. Dessutom gick Felix Auger-Aliassime till ATP-slutspelet efter segern mot Mikael Ymer.

Nadal har inte tävlat sedan han spelade dubbel med Roger Federer i dennes avskedsmatch i Laver Cup i London som tog slut strax efter midnatt den 24 september. Direkt efter det lämnade Nadal London för att åka  hem till Mallorca och stötta frun inför födseln av Rafael jr som kom till världen den 13 oktober.

36-årige Nadal såg vass ut i det första setet som han vann med 6-3 och var även ett brejk upp i andra som han sedan förlorade i tiebreak. I det tredje hade luften helt gått ur Nadal som var tröttkörd och gjorde mängder av misstag innan matchen tog slut strax före midnatt under torsdagskvällen.

– Det är sant att jag under de fem senaste månaderna inte tillbringat tillräckligt många dagar på touren. Jag behöver matcher och att få träna med killarna, säger Nadal som gav sig själv underkänt i mötet med Paul, som tappade ett set mot Leo Borg i första omgången av Stockholm Open nyligen.

Auger-Aliassime belönad efter segern mot Mikael Ymer

– Jag hade grepp om matchen i andra set med ett brejk upp men jag gjorde ett fruktansvärt dåligt game där. Jag förtjänade inte att vinna eftersom jag spelade så dåligt på nyckelbollarna, säger Nadal till ATP-touren.

Han ser dock fram emot att spela ATP-slutspelet i Turin, dit de åtta bäst rankade kvalar in, om två veckor.

– Jag ska kämpa för att vara på en högre nivå då, säger Nadal.

Ett par timmar efter segern mot Mikael Ymer kunde Felix Auger-Aliassime glädja sig åt att ha säkrat en plats i ATP-slutspelet eftersom andra resultat gick hans väg. Även ryssen Andrej Rublev blev klar för slutspelet under torsdagskvällen.

Intressant statistik från mötet med Ymer var att Auger-Aliassime vann fyra av sina fem brejkbollar men räddade 14 av 17 som han hade emot sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.