Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Nadal förlorar matchen mot Jordan Thompson. Foto: PATRICK HAMILTON

Nadal har skadekänning: ”Inte hundra procent säkert jag spelar Australian Open”

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Rafael Nadal gjorde comeback i veckan efter nästan ett års skaderehab. Nu har han fått ont igen och är inte säker på start i Australian Open om nio dagar.

– Det är inte hundra procent säkert att jag spelar, säger Nadal.

Det var efter två matcher i förra årets Australian Open som Nadal var tvungen att ta en paus och opererade en smärtande höft i juni. Han kom inte tillbaka förrän den här veckans turnering i Brisbane, Australien, en förturnering till årets första Grand Slam.

I dag brände 37-årige Nadal tre matchbollar när Jordan Thompson vann med 5-7,7-6(8-6)6-3 i en match där han fick ta en medicinsk timeout.

– Jag hoppas att jag kan träna nästa vecka och spela Australian Open, men jag är inte 100 procent säker, säger han enligt flera nyhetsmedier.

Nadal säger att smärtan är i vänster höft, samma höft som han haft problem med men att det kanske inte är samma problem.

Hoppas att det är muskelvärk

– Smärtan är på samma ställe, men jag känner att den är lite mer muskulös på grund av tröttheten, säger Nadal som på kort tid spelat tre singelmatcher i Brisbane.

Han har en annan känsla än förra gången.

– Förra säsongen var det senan och känslan var helt annorlunda eftersom jag kände den mycket mer. Idag kände jag ingenting, det som händer är att man blir mer rädd när det är på samma ställe.

Nadal hoppas att det är det tuffa spelschemat efter så lång vila som retat muskulaturen och att kroppen kan återhämta sig.

– Jag hoppas att det bara är så att jag har en stark muskel efter flera dagars spelande, säger Nadal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.