Nadal har ett OS-guld sedan tidigare. Foto: Bildbyrån

Nadal hoppas vara redo för OS

Uppdaterad
Publicerad

Handledsskadan tvingade honom först att dra sig ur Franska mästerskapen i andra omgången i slutet av maj och därefter tacka nej till Wimbledon. Men förhoppningarna om att den spanske tennisstjärnan Rafael Nadal, 30, ska vara återställd till OS-turneringen i Rio de Janeiro är goda.

– Han följer den normala återhämtningsperioden och är i linje med den tidsram vi har angett, säger Ángel Ruiz-Cotorro, det spanska förbundets chefsläkare som har samarbetat med Nadal sedan denne var 14 år, till tidningen As.

Planen är att den 14-faldige grandslam-vinnaren Nadal, som tog OS-guld i Peking för åtta år sedan, ska hinna spela i Toronto masters i slutet av juli innan det bär av till Brasilien.

– Men vi måste vara försiktiga. Just nu håller han på att arbeta upp styrkan i handleden och det är det mest kritiska skedet, säger Ángel Ruiz-Cotorro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet