Federer ersätter Nadal i ny supertävling

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal, som varit handledsskadad sedan i juli, har lämnat återbud till en lagtävling i Asien i månadsskiftet november-december.

Knappt hade detta meddelats innan arrangörerna drog fram Roger Federer ur rockärmen som ersättare.

Det intressanta är att världstvåan redan nu anger ”hälsoproblem” som skäl, skriver AP.

– Jag ser verkligen fram emot att åka till New Dehli för första gången och spela med det ”indiska laget”, säger Federer enligt Reuters.

Tävlingen, där även veteraner som Pete Sampras, André Agassi och Goran Ivanisevic, finns med på ett hörn, arrangeras för första gången och spelas i Indien, Filippinerna, Singapore och Förenade Arabemiraten. Den går under beteckningen IPTL;  International Premier Tennis League.

Novak Djokovic, Serena Williams, Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, Maria Sjarapova, Ana Ivanovic och Caroline Wozniacki finns med i det stjärnspäckade startfältet.

Prispengarna är hisnande 210 miljoner kronor, vilket är vad en herr- eller damklass delar ut i en Grand Slam. I dessa turneringar kommer 128 spelare till start medan det i IPTL är ett 80-tal spelare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.