Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Osaka slår in matchbollen. Foto: Manu Fernandez

Naomi Osaka efter första grusvinsten på två år: ”Omfamnar det”

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Naomi Osaka vann sin första grusmatch på två år efter att ha besegrat lucky loser-spelaren Greet Minnen med 6-4,6-1 i första omgången av Madrids WTA-turnering.

Det var just i Madrid för två år sedan som Osaka vann på grus senast. Då slog den fyrfaldiga Grand Slamvinnaren Anastasia Potapova i den första omgången.

26-åriga Osaka har vunnit sina Grand Slam på hardcourt, två i Australian Open och två i US Open men bara nått tredje omgången som bäst i Franska öppna i Paris som är den enda Grand Slam-turneringen på grus.

Fallit till 197:a på rankingen

– Jag omfamnar underlaget och det finns en skönhet med det, säger Osaka enligt WTA-tourens hemsida.

Hon försöker ta inspiration från de bästa spelarna för att förbättra sig på underlaget som gett henne problem tidigare i karriären.

– Jag förväntar mig inte att bli likadan som Iga (Swiatek) men jag vill få ut den kapacitet som jag har och bli den bästa versionen av mig själv, säger Osaka som brottats med psykisk ohälsa och ett tag nobbade presskonferenser och återkommit efter att ha blivit mamma.

Japanskan har halkat ner till 197:e plats på rankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.