Prissumman i turneringen är drygt 28 miljoner kronor. Foto: AP

Överlägsen Williams tog sjätte titeln i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Hon tappade inte ett enda set under hela turneringen och finalen blev ren defilering. Serena Williams besegrade Caroline Wozniacki med 6-3,6-3.

Serena Williams  vann därmed sin sjätte US Open-titel och säkrade sin 18:e singeltitel i grand slam-sammanhang.

Den snart 33-åriga amerikanska världsettan tappade inte ett set under hela turneringen och var överlägsen även i finalen. Den bollsäkra danskan Caroline Wozniacki orkade inte stå emot Williams kraftfulla tennis och hamnade ständigt i tidsnöd. Williams vräkte in vinnarslag från alla håll och tog sin nionde seger mot den 24-åriga danskan, som har vunnit blott ett av parets tidigare möten.

I och med söndagens finalseger och totalsegern i US Open series tilldelades Serena Williams en check på fyra miljoner dollar – drygt 28 miljoner kronor – den högsta prissumma som någonsin har delats ut till en tennisspelare. Förra året vann Rafael Nadal och Williams både US Open och US Open series, men då fick de nöja sig med 3,6 miljoner dollar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.