Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när danske stjärnan Holger Rune blir träffad av Lorenzo Musettis smash. Foto: Tennis TV

Holger Rune förbannad efter att ha blivit träffad: ”Som eld i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Holger Rune är klar för semifinal i Queens grästurnering i London, detta efter att ha slagit Lorenzo Musetti i med 6-4,7-5 i en grinig match. Bland annat blev Rune träffad av en hård smash.

– Det gav mig ännu mer motivation att slå honom ännu mer, sade Rune som även hamnade i gräl med en italiensk journalist efteråt.

– Han får göra vad han vill. Jag menar, det är absolut inte det bästa han kunde göra. Men återigen, det är tillåtet. Han kan slå bollen där han vill, sade Rune om Musetti och vände det till sin fördel.

– Jag fick liksom en känsla av eld i magen och det gav mig mer motivation att slå honom ännu mer. Jag är superglad över att lyckas slå honom i två set. Det känns bra. Jag är i semifinal, det är inte han, sade Rune som tog smärtstillande piller för att dämpa smärtan i handleden.

Rune tog en medicinsk timeout vid underläge 1-4 i det första setet för att få just handleden behandlad vilket togs upp av en italiensk journalist efteråt.

”Hur är det med dina skador?”

– Hur är det med dina skador? Du tog en medicinsk timeout i första set, trots att du inte såg skadad ut, sade journalisten enligt Ekstra Bladet. Det var en fråga som inte uppskattades av Rune.

– Ursäkta? svarade Rune varpå journalisten ställde frågan på nytt.

– Jag kunde inte serva ordentligt i början av matchen eftersom min handled gjorde ont. Jag vet inte vad du har sett, men det var så jag kände. Om du var jag och kunde känna min smärta skulle du förstå. Om du inte har den förståelsen ska du inte säga något sådant, sa Rune

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.