Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Casper Ruud till final i Franska öppna. Foto: Bildbyrån

Ruud fullbordade norsk galakväll i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Casper Ruud är klar för sin andra raka final i Franska öppna. Norrmannen vann mot Alexander Zverev med 6-3, 6-3, 6-0.

– Ärligt talat så gick jag ut för att spela så mycket som möjligt utan känslor och tankar och allt gick min väg. Jag är så glad över att ha vunnit den här matchen, säger Ruud i Eurosports sändning.

Förra året förlorade han mot Rafael Nadal. Nu ställs han mot Novak Djokovic. De är de två största i tennishistorien med 22 Grand Slam-titlar. Efter två Grand Slam-finalförluster hoppas nu Ruud på att ta den första norska Grand Slam-vinsten. 

– Förhoppningsvis kan det bli tredje gången gillt för mig. Det blir tufft. Det är de två av de största i historien och Novak försöker att bli allra störst. Jag får göra mitt bästa. Novak siktar på sin 23:e, jag på min första. Jag hoppas det blir en bra match, säger Ruud.

Ruud gick fram till två matchbollar i egen serve. Zverev räddade den första men sedan piskade Ruud in en tung forehand och avgjorde. Leende gick han fram till nätet och tackade Zverev som inte alls nådde upp i nivå för att kunna störa den norska världsfyran.

Det var lilla julafton i Paris under fredagskvällen. Samtidigt som Jakob Ingebrigtsen satte rekord på två engelska mil malde Ruud ner Zverev på gruset Philippe-Chatrier-banan på Roland Garros.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.