Serena Williams tillbaka som vinnare Foto: TT

Efter tunga perioden – Serena tillbaka som vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Lite mer än en timme. Mer behövde inte Serena Williams för att revanschera sig efter sin tunga förlust senast i San Jose. 6-1, 6-2, skrevs siffrorna till mot Daria Gavrilova och hon är vidare till nästa omgång i Masters.

Serena Williams har en tung tid bakom sig. Hon drog sig ur förra veckans tävling i Montreal av personliga skäl, och berättade senare att hon varit deprimerad efter sin svåra förlossning förra året.

”Jag har känt mig som en dålig mamma”, skrev hon i sociala medier då.

Veckan innan dess hade Williams åkt på sin största förlust i karriären.

– Jag kan spela ziljoner gånger bättre än det här, sa hon då.

Nöjd Serena

Men Serena vore inte just Serena om hon inte snabbt tog sig tillbaka. I Masters-turneringen i Cincinnati besegrade hon australiensiskan Daria Gavrilova med 6-1, 6-2. Matchen var över på bara 65 minuter.

I den andra rundan, på tisdag, ställs Serena mot Petra Kvitova.

– Du måste kunna spela matcher tätt inpå varandra. Jag får inga lätta segrar längre, jag är okej med det, säger Serena Williams efter matchen.

Serena lämnade banan hon vann på både 2014 och 2015 med ett leende på läpparna och vinkade till publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.