Serena Williams är klar för semifinal i Australian Open. Foto: Bildbyrån

Williams vidare efter vinst i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams stormar fram mot sin 22:a grand slam-titel och är klar för semifinal i Australian Open. Men själv tänker hon bara på att ha kul. ”Jag har inget att bevisa”, säger hon.

Den amerikanska världsettan hade inga som helst problem med ryskan Maria Sjarapova i reprisen av fjolårsfinalen i Melbourne, vann kvartsfinalen med 6-4, 6-1.

– Jag har spelat aggressivt hela veckan, men jag tycker inte jag gjorde det inledningsvis nu. Så efter första set ville jag spela som jag har gjort tidigare, säger Williams.

Australian Open

Efteråt pratade 34-åringen om hur hon ser på karriären, om hon jagar fler titlar eller om karriären är på väg att ta slut.

”Allt härifrån är bonus”

– Förhoppningsvis inte, jag tycker verkligen om att vara en professionell tennisspelare och att spela på grand slam-arenor. Men jag behöver inte vinna några fler turneringar i mitt liv, jag har inget mer att bevisa utan allt härifrån är bonus. Jag vill bara ha kul, säger hon.

I semifinalen väntar Agnieszka Radwanska. Den polska världsfyran avfärdade spanjorskan Carla Suárez Navarro – nummer elva i världen – i kvartsfinalen i två raka set: 6-1, 6-3.

Radwanska har nått semifinal i Melbourne en gång tidigare, 2014 då hon föll mot Dominika Cibulková. Serena Williams har vunnit Australian Open sex gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet