Serena Williams tangerade Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titlar. Foto: BILDBYRÅN

Serena Williams tog sin sjunde Wimbledon-titel

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams gick in i sin 28:e grand slam-final i singelturneringen som en klar favorit, det trots att tyskan Angelique Kerber besegrade amerikanskan senast när de två möttes i Australian Open-finalen tidigare i år. Williams vann i två raka set, 7-5, 6-3 och säkrade därmed sin sjunde Wimbledon-titel. ”Det känns extra bra eftersom jag veet att jag har kämpat för det”, säger Williams efter matchen.

Världsettan Serena Williams inledde starkt samtidigt som Angelique Kerbers nerver gjorde starten på hennes andra granslamfinal en aning skakig. Men tyskan skakade av sig de i andra game och spelade en väldigt jämn match mot världsettan Serena Williams.

Tog revansch mot Kerber

Williams som förlorade mot Kerber i finalen i Australian Open, hade chansen att ta revansch mot tyskan och hon tog den. Trots en stark första set av de båda spelarna blev finalen en match på väldigt hög nivå. Williams med få misstag, hade ändå Kerber hack i häl och kunde inte heller i andra set skaka av sig Kerber helt.

Men trots en bra match av Kerber, hade hon emellan åt svårt att hänga med världsettan Williams erfarenhet och framför allt servebollar.

– Det känns helt fantastisk och jag vill verkligen tacka Angelique Kerber som alltid går in och ut med ett leende, säger Serena Williams i sitt tacktal efter finalsegern.

Williams historisk

Williams har i och med sin seger mot Kerber också tangerat Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titlar.

– Det har varit väldigt svårt att inte tänka på det rekordet. Jag har missat det flera gånger under året, del mot just Kerber. Men nu känns det extra bra eftersom jag vet att jag har kämpat mig till det, avslutar en väldigt glad Serena Williams i SVT:s sändnig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.