Foto: TT Nyhetsbyrån

Serenas 20:e Grand Slam-titel

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams tog hem sin 20:e Grand Slam-titel i karriären när hon besegrade tjeckiskan Lucie Safarova i finalen i Franska öppna med 2–1 i set (6–3, 6–7, 6–2).

Hon vann till slut, Serena Williams. Även om det för en stund började se oroväckande ut en bit in i andra set.

Men hon redde ut stormen, kom tillbaka och visade klassen – igen.

Franska öppna

Titeln var hennes tredje raka, efter att tidigare ha tagit hem US Open och Australiska mästerskapen.

– Det här är en dröm som gått i uppfyllelse. Jag växte upp som en liten flicka med mina föräldrar och trodde aldrig att jag skulle stå här och erfara det jag gör, sa Serena Williams efter matchen.

Hjälpte Safarova

Serena inledde finalen starkt och dominerade länge matchen. Hon tog hem första set enkelt, vilket var Safarovas första setförlust i turneringen, och gick upp till 4–1 i game i andra. Så långt var Serenas förstaserve framgångsrik och hjälpte henne att vinna många bollar.

Men när den slutade fungera bjöd hon i stället på flera dubbelfel som välkomnade Safarova in i matchen, och tjeckiskan kunde komma ikapp och sedan vinna i tie break.  

Närmar sig Court    

I tredje set var Serena betydligt starkare.

Hon skaffade sig tre matchbollar vid ställningen 6–2. Den chansen sumpade hon givetvis inte.

Nu har amerikanskan bara fyra titlar upp till rekordhållaren Margaret Court som har samlat på sig 24 Grand Slam-troféer i prisskåpet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet