Rafael Nadal. Foto: Scanpix

Skadad Nadal lämnar återbud

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Rafael Nadal störs av en handledsskada inför årets sista Grand slam-turnering US Open som han är regerande mästare i. Han har nu lämnat återbud till två kommande turneringar.

Nadal missar ATP-turneringarna i Cincinnati och Toronto. Han vann båda turneringarna i fjol, men nu missar han dem på grund av skadan som han ådrog sig i går.                                                         

–  Jag skadade min högra handled i går under träning och efter testerna jag har gjort i dag i Spanien och samtalen jag har haft med mina läkare kommer jag att få hålla mig borta från tävlande i två-tre veckor, säger Nadal till ATP-tävlingen i Cincinnatis hemsida.                                                                     

Nadal är regerande mästare i både Cincinnati och Toronto. Två tävlingar som han missar på grund av skadan i den högra handleden som han ådrog sig i går. Han är även regerande mästare i US Open som startar 25 augusti. Frågan är om han blir frisk till dess?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP-touren

Mer i ämnet