Nick Lindahl under en match för sex år sedan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindahl erkänner ”korrupt beteende” i spelskandal

Uppdaterad
Publicerad

Den svenskaustraliske tennisspelaren Nick Lindahl erkänner i en rättegång om matchfixning att han använt ett ”korrupt beteende” i samband med spel på tennismatcher.

Däremot bestrider han att han medvetet förlorat matcher.

Lindahl, 27, greps för snart ett år sedan för anklagelser om läggmatcher.

Sydney Morning Herald skriver att åklagaren vid rättegången i Sydney påstår att Lindahl sagt till två vänner att han skulle ”tanka”, medvetet förlora, en match i en turnering 2013. De kunde då satsa pengar på en Lindahl-förlust.

Spelbolaget Sportingbet fattade misstankar mot de höga insatserna och stoppade spel på matchen.

Polisen har avlyssnat ett telefonsamtal där Lindahl uppmanat Fox att göra sig av med dator och mobiltelefon. Lindahl ska också ha sagt i telefonsamtalet att han berättat för polis att han medvetet förlorat matcher ”eftersom det är vad tennisspelare gör när de inte kan spela sitt allra bästa.”

I förra veckan uppgav BBC och Buzzfeed att flera toppspelare i tennis skulle ha varit inblandade i läggmatcher. Världsettan Novak Djokovic sade då att han blivit erbjuden pengar för att förlora en match. Även svenskan Sofia Arvidsson har fått samma fråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.