Sverigetvåan Rebecca Peterson petas i uttagningen till Fed Cup i Litauen. Foto: Bildbyrån.

Svenska stjärnor kan missa Fed Cup

Uppdaterad
Publicerad

Fed Cup-kaptenen Mattias Arvidsson lämnar Sverigetvåan och trean utanför laget i uttagningen till Fed Cup. Han tog under måndagen ut en damkvartett till lagturneringen i slutet av april i Litauen, men öppnar samtidigt för förändringar i laget. 

– Vårt team är väldigt laddade för den här uppgiften. Oavsett vilka spelare vi ställer upp med ska vi se till att de är redo att ge allt när det smäller, säger Arvidsson enligt svenska tennisförbundet.

Sverige går in i gruppspelet i Europa-/Afrikazonens grupp 2 den 19-22 april i Siauliai, Litauen. Arvidsson har tagit ut rutinerade Sverigeettan Johanna Larsson tillsammans med lite mer oskrivna korten Jacqueline Cabaj Awad, Cornelia Lister och 18-årige seniorlandslagsdebutanten Mirjam Björklund till turneringen.

”Många tjejer är jämna”

Det innebär att kaptenen för närvarande inte tar med landets näst och tredje bästa spelare på världsrankingen – Rebecca Peterson och Susanne Celik. De är på väg tillbaka efter skador och har trots det chans att visa upp sig och knipa en plats, när landslaget åker på träningsläger innan Fed Cup.

– Vi har väldigt många tjejer som är jämna och som inte är uttagna i det här laget. Nu har alla en månad på sig att visa upp sig. Är det några tjejer som sticker ut och gör bra resultat kan det bli så att ett sista beslut tas på lägret, säger Arvidsson.

Gruppspelet lottas den 18 april, där åtta länder ska delas in i två grupper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.