Johan Brunström knyter näven efter hans och Robert Lindstedts dubbelseger mot Lettland i Jönköping. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige vann dramatisk dubbel

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska Davis Cup-laget vann dubbeln och har därmed 2-1 i matcher i kvalmötet mot Lettland i Jönköping.

Men inte utan dramatik.

Efter att Robert Lindstedt och Johan Brunström gett Sverige en ledning med 2-0 i set höjde sig det lettiska paret Martins Podzus/Mikelis Libetis och vann två raka set och tvingade fram ett avgörande.

Väl där kunde svenskarna vinna med 6-3.

Davis Cup

– Vi kommer ut och spelar väldigt, väldigt bra. Det går inte att säga något annat än att vi släpper in dem i matchen. Vi gör lite enkla missar och något taktiskt fel här och där. De slappnar av och börjar spela bättre. Det är lite sämre av oss, men vi får ge dem ”cred” också. De spelade väldigt bra i två set, säger Robert Lindstedt till tennisförbundets hemsida.

Det var Martins Podzus andra femsetare på två dagar och han ska även möta Christian Lindell i söndagens första singelmatch.

Förlorar både Lindell och Elias Ymer sina singelmatcher tvingas Sverige nästa säsong spela i division 2, så lågt ner i systemet har tennislaget aldrig varit.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Davis Cup

Mer i ämnet