Ny ATP-titel till Djokovic. Foto: TT Nyhetsbyrån

ATP-titel till Djokovic efter gigantmöte

Uppdaterad
Publicerad

Tennisälskare kunde knappast önskat en bättre start på tennisåret. När fjolårets stora giganter Novak Djokovic och Andy Murray möttes i ATP-finalen i Doha, Qatar vann serben med 2–1 (6–3, 5–7, 6–4) i set.

Efter att världsettan Andy Murray slagit Tomas Berdych i semifinal och världstvåan Novak Djokovic besegrat Fernando Verdasco i sin inleddes 2017 med ett gigantmöte i ATP-turneringens final i Doha, Qatar mellan 2016 års stora dominanter.

Djokovic brände tre matchbollar

Och det var Djokovic som inledde bäst, där han vann första set med 6–3. Serben hade även övertaget i andra set i en match som bjöd på tennisunderhållning i världsklass mellan de två främsta för tillfället. Men trots tre matchbollar lyckades han inte knyta ihop säcken mot Murray som slet heroiskt.

Murray vägrade ge sig

Istället bröt britten för första gången i finalen Djokovics serve vid 4–5 när han inte bara räddade matchbollarna utan även vände på setet som han vann med 7–5 och tvingade fram ett tredje. Den 29-årige serben, som besegrade Murray i finalen i både Australian Open och Franska Öppna förra året hade börjat visa frustration och slog bland annat sönder ett racket.

Men i tredje kom Djokovic tillbaka, och vid 5–4 hade han skaffat sig sin fjärde matchboll i finalen.

Den här gången gjorde han inga misstag – och försvarade sin titel i Doha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.