Foto: BILDBYRÅN

Serena vann systrakampen

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams är vidare till kvartsfinal i Wimbledon efter att ha slagit systern Venus Williams i två raka set, 6–4, 6–3.

Det var första gången på sex år som syskonparet möttes i en Grand Slam-turnering.

”Det är svårt att glädjas över att ha slagit sin bästa vän i hela världen”, säger Serena.

De har vunnit Wimbledon fem gånger var och är tennishistoriens mest framgångsrika syskonpar. I dag drabbade Serena och Venus Williams samman i en Grand Slam-turneringen för första gången sedan 2009.

Det blev världsettan, och två år yngre, Serena som gick segrande ur bataljen.

Wimbledon 2015

Totalt har de mötts 26 gånger genom åren och Serena har ett knappt övertag med 15 vinster. Venus är, kanske föga förvånande, den spelare i historien som har flest segrar över Serena Williams.

– Vi har stött på varandra många gånger under åren och försöker alltid bjuda på underhållning. Vi håller inte på för alltid men just nu håller vi fortfarande en hög nivå, sade Venus på presskonferensen efteråt.

”Inte enklare att möta Venus”

Serena Williams försökte njuta så mycket hon kunde ute på banan.

– Det blir definitivt inte enklare att möta Venus med åren men jag tänkte ”jag är 33 och hon har precis fyllt 35 och jag vet inte hur många fler sådana här stunder vi har tillsammans”, säger hon till Wimbledons egen hemsida.

I och med segern fortsätter världsettan sitt fantastiska tennisår. Under 2015 har hon vunnit två Grand Slams och bara förlorat en enda match.

I kvartsfinalen väntar vinnaren av Victoria Azarenka (Vitryssland) och Belinda Bencic (Schweiz).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet