Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när matchen bryts och när Coco Gauff sedan säkrar segern. Foto: MARK R. CRISTINO

US Openvinnaren Coco Gauff illa ute efter regnavbrott: ”Vet inte hur det gick till”

Uppdaterad
Publicerad

US Open-vinnaren Coco Gauff var illa ut i den andra omgången av Pekings storturnering. Efter en takpaus i det tredje setet kunde hon besegra kroatiskan Petra Martic med 7-5,5-7,7-6(7-2) efter tre timmar och en minut.

– Jag vet inte hur det gick till och jag försökte bara spela varje boll men hon höjde sig hela tiden. Jag spelade min allra bästa tennis under tiebreaket, säger 19-åriga Gauff i intervjun på banan i TV4 Plays sändning efter den 14:e raka segern på touren. Bara det tredje setet tog 77 minuter – det är längre än flera hela matcher i turneringen.

Gauff gick fram till fyra matchbollar vid 6-2 i tiebreaket och kunde avgöra direkt med en tung serve när den 48-rankade kroatiskan slog i nät.

Takpaus på elva minuter

I det tredje setet ledde Gauff med 3-2 när det började regna. Taket stod öppet och fick stängas samtidigt som personal började torka linjer och reklamtext på banan som blivit hal.

Spelarna fick vänta på sina platser i elva minuter innan spelet återupptogs på Diamond-banan, åskådarkapacitet på 15 000, i det nationella tenniscentret i Peking som byggdes inför OS 2008.

32-åriga Martic hade chansen att serva hem matchen vid 5-4 i skiljesetet. I tiebreaket var hon tydligt tröttkörd och orkade inte stå emot Gauff som var obönhörlig i de långa duellerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.