Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de parodiska scenerna från ATP-touren i spelaren ovan. Foto: TV4 Play

Usla förhållanden på ATP-turnering i Chile: ”Det är en skam”

Uppdaterad
Publicerad

Chile Open i Santiago spelas under usla förhållanden. Det blev farsartat när en boll som Roberto Carballes Baena skulle slå till på bara dog på gruset.

– Det är en skam att få spela på en sådan här bana, säger spanjoren och kräver att turneringen stryks från touren.

Se de parodiska scenerna från ATP-touren i spelaren ovan.

Gruset är löst och studsarna blir oberäkneliga i turneringen som har 250-status, samma som Stockholm Open och Båstad. Underlaget gör det farligt med de snabba förflyttningar som spelarna behöver göra.

ATP

– Vad vill du att jag ska säga till dig, att turneringen är skit? Att du inte kan spela på banan? Jag tycker att det är en skam att det spelas en ATP-turnering på den här banan, jag tror att det är farligt för spelarna. Förhoppningsvis kommer den här turneringen aldrig att hållas igen, säger Carballes Baena till Clay.

”Var går gränsen?”

Sjundeseedade Carballes Baena hamnade i gräl med domaren kring skicket på banan och fick poängavdrag innan han förlorade i den första omgången mot fransmannen Corentin Moutet med 6-3,5-7,6-2 på Club Deportivo Universidad Catolica.

”Var går gränsen för ATP? Vi får spela på ospelbara och farliga banor”, skriver Carballes Baena på Instagram.

22-rankade hemmaspelaren Nicolas Jarry är toppseedad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet