Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förlorar Aryna Sabalenka i WTA-slutspelet: ”Bollen studsar på ett konstigt sätt” Foto: Alonso Cupul

Världsettan Aryna Sabalenka förlorade i WTA-slutspelet – avgörs i sista matchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att bara ha tappat ett game i sin första match i WTA-slutspelet förlorade världsettan Aryna Sabalenka sin andra match. Jessica Pegula vann med 6-4,6-3 och blev första spelare att nå semifinalen i Cancun, Mexiko.

Sabalenka är inte alls nöjd med förhållandena i vid lyxhotellen i Cancun och har haft negativa synpunkter på arrangemanget och banan.

– Jag känner mig inte säker när jag rör mig på banan, bollen studsar på ett konstigt sätt, sade Sabalenka för ett par dagar sedan.

Sabalenka har fortfarande stora chanser att gå till semifinal och spelar i sin sista match mot Elena Rybakina som slog Maria Sakkari med 6-0,6-7(4-7)7-6(7-2). I Bacalargruppen kan det bli så att tre spelare hamnar på en seger var och det blir en komplicerad set- och gameräkning för att skilja dem åt.

”Har fortfarande chans att gå vidare”

– Jag förmodar att hon spelade en fantastisk match. Jag hade mina chanser men lyckades inte men har fortfarande en chans att gå vidare från gruppen. Jag känner mig stark, säger hårdslående Sabalenka enligt WTA.

Turneringen kommer att avgöra vem av Sabalenka eller Iga Swiatek som kommer att avsluta året som världsetta.

I det sista maratongamet behövde Pegula sju matchbollar innan hon kunde avgöra.

Pegula retar sig på att få kommentarer om att hon inte slår lika hårt som Sabalenka, känd för sin power-tennis.

– Folk verkar inte tro att jag slår hårt, som vissa kommentatorer. Allvarligt talat, jag vet inte varför de säger så. Kanske för att det ser ut som att jag inte gör det? Jag slår flackare, jag slår inte så tungt som kanske som Aryna, men jag slår hårt, säger Pegula, femma på världsrankingen, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.