Novak Djokovic i smärtor under matchen mot Gilles Muller. Världsettan kunde fullfölja matchen trots sträckningen och vann i tre raka set. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Världsettan vann – men skadade sig

Uppdaterad
Publicerad

Förstaseedade Novak Djokovic är vidare till tredje rundan av Franska öppna. Spelmässigt gick det enkelt, men ett fall efter game nio ställde till det för serben som sträckte sig – och fick tillkalla läkare.

Segersiffrorna för Novak Djokovic skrevs till 6-1, 6-4, 6-4 mot Gilles Muller, Luxemburg. Det mesta gick enligt planen – förutom fallet.

– Vädret ställde till det idag, och underlaget blev halt. Jag halkade ett par gånger på ett sätt som vi kan kalla annorlunda, kommenterade Djokovic själv incidenten.            

Franska öppna

Däremot ska det inte någon fara för världsettans fortsatte deltagande i turneringen. Efter segermatchen passade Djokovic på att skaka hand med kompisen Zlatan Ibrahimovic, som satt i publiken.

Även i övrigt var det idel favoritsegrar bland herrarna i den andra rundan, bland andra gick Rafael Nadal, David Ferrer och Andy Murray enkelt vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet