Simona Halep fick kämpa hårt i kväll. Foto: TT Nyhetsbyrån

Världstvåan fick slita hårt

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep må vara en av tennisvärldens hetaste spelare just nu.

Men hon tvingades slita hårt mot en amerikansk doldis.

Efter en tresetare gick hon dock vidare.

Simona Halep har ett riktigt bra år bakom sig. Hon gick till final i Franska Öppna och semifinal i Wimbledon, resultat som har tagit henne hela vägen till andra plats på världsrankingen.

Årets US Open fick hon inleda mot wild card-spelaren Danielle Rose Collins. En enkel resa till den andra omgången, skulle man kanske kunna tro. Men så blev det inte.

US Open 2014

Övertygade sedan

Istället förlorade rumänskan det första setet i tiebreak, med 2–7. Men det var tydligen den enda väckarklockan som Halep behövde, för därefter var det aldrig något snack om saken. Halep vann de två följande seten med 6–1, 6–2 och är därmed klar för den andra omgången.

– Den här dagen var en stor utmaning för mig eftersom jag spelade turneringens första match på centercourten. Det är inte enkelt att hantera den situationen och jag började lite nervöst. Men jag tycker att jag gjorde det bra efter det första setet, sade hon efter matche, och fortsatte:

– Dessutom så spelade hon riktigt bra. Hon slog bollen bra och servade bra. Hon har helt klart en ljus framtid.

Enkelt för Radwanska

För fjärdeseedade Agnieszka Radwanska blev det enklare. Hon vann med 6–0, 6–1 mot Sharon Fichman, Kanada.

– Första matchen är alltid lite lurig men i dag kändes det som att allt gick min väg. Så det var en ganska bra start för mig, sade hon på presskonferensen efter matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2014

Mer i ämnet