Det blir ingen tredje US Open-titel för Venus Williams. Foto: Bildbyrån

Williams utslagen i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Sloane Stephens slog ut tennisstjärnan Venus Williams i semifinalen med siffrorna 6–1, 0–6, 7–5.

– Om någon på förhand skulle sagt att jag skulle ta mig till en Grand slam-final skulle jag ha svimmat, säger Stephens på en presskonferens efter matchen.

De två semifinalerna i US Open var helamerikanska, något som inte hänt sedan 1981 i turneringen. För Williams som har två US Open-titlar avgjordes matchen i det tredje setet som blev en riktig nagelbitare. 24-åriga Sloane Stephens drog till slut det längsta strået och vann tredje och avgörande set med 7-5.

– Jag har ingen aning om hur jag gjorde det...bara hårt arbete. Jag är hedrad att spela samtidigt som en av sportens stora, säger Stephens om sin konkurrent Venus Williams.

Till final i Comebacken

Stephens var borta nästan ett år efter en fotoperation förra sommaren. För bara sex veckor sedan var hon rankad 950 i världen, inför US Open var hon rankad 83:a.

– Om någon hade sagt när jag började min comeback att jag skulle ta mig till två semifinaler och en Grand Slam-final skulle jag ha svimmat, säger 24-åringen.

Keys i sin första Grand Slam-final

I den andra semifinalen tog Madison Keys hem segern mot Coco Vandeweghe med säkra 6–1, 6–2 och tog sig därmed till sin första Grand slam-final. Detta trots en skada i ett ben som hon fick tejpa i mitten av andra set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.