Foto: Bildbyrån

Serena till final på 48 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Serena Williams är i en ny Grand Slam–final. Nu har hon chansen att tangera Steffi Grafs rekord på 22 Grand Slam–titlar – och ställas mot storasyster Venus i Wimbledon–finalen. ”Det vore fantastiskt om en Williams vann titeln”, säger Serena.

Serena Williams ställdes mot ryskan Elena Vesnina i den första semifinalen i Wimbledon, men det blev aldrig någon tuffare match för världsettan. Efter att ha tagit hem första set med 6–2 på 28 minuter tog hon hem andra set än tydligare med 6–0.

På bara 48 minuter hade Serena krossat ryskan och tagit sig till final.

”Aldrig lätt där ute”

– Jag är väldigt glad. Jag var väldigt fokuserad i dag eftersom vi haft tuffa matcher tidigare. Det är aldrig lätt där ute och du måste kämpa för varje poäng, säger Serena Williams till Wimbledons hemsida.

– Jag kan inte tro att jag är i final igen. Det är dags att vinna en Grand Slam nu, säger hon.

Öppnar för drömfinal

Serena, som förlorat de två tidigare Grand Slam-finalerna i år, har nu chansen att ta sin första Grand Slam-titel för 2016. Och det kan bli en drömfinal, när hon kan ställas mot storasyster Venus som möter tyska världsfyran Angelique Kerber i den andra semifinalen på courten direkt efter.

– Det vore fantastiskt om en Williams vann titeln. Självklart vill jag att hon vinner och spelar bra, säger Serena.

SVT sänder finalerna

En Wimbledon-final som SVT sänder på lördag – och även när herrarna spelar på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.