Wozniacki: ”Varför inte inleda semestern med ett maraton?”

Uppdaterad
Publicerad

Den åttonderankade danskan Caroline Wozniacki avlutade nyligen tennissäsongen – startar semestern med att springa sitt första maraton. – Det kommer troligtvis inte att bli så mycket sömn natten före, säger Caroline Wozniacki under en presskonferens.

På söndag utmanar Caroline Wozniacki sig själv i New York Marathon. Den 24-åriga danskan har bara halva distansen i benen, men med flera långa tennismatcher i kroppen tror hon inte att 42 195 meter ska vara ett problem.

– Det är första gången jag springer så här långt, men jag tror att det kommer att bli en otrolig upplevelse, säger Wozniacki under en presskonferens.

”Jag är lite nervös”

Tennissäsongen tog nyligen slut och Wozniacki ser New York Marathon som den perfekta starten på ledigheten.

– Jag tänkte, varför inte inleda semestern med ett maraton? Det kommer att bli toppen, jag ser verkligen fram emot det. Men jag är lite nervös och det kommer troligtvis inte att bli så mycket sömn natten före, säger hon.

”Hon har inget val”

Wozniacki kommer dessutom att samla in pengar till välgörenhet och ger under presskonferensen en passing till sina kollega och världsettan Serena Williams.

– Serena, ditt namn saknas fortfarande. Ingen press. Hon frågade mig här om dagen var hon kunde göra en donation och jag gav henne hemsidan. Jag tror att hon kommer att göra det i dagarna. Nu har jag satt henne i rampljuset så hon har inget val, ler Wozniacki.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.