Mikael Ymer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindstedt och Ymer vidare i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Robert Lindstedt är för första gången klar för semifinal i dubbel i US Open. Även 17-årige Mikael Ymer har all anledning att fira. På sin födelsedag tog han sig vidare till kvartsfinal i juniorturneringen.

För knappt två veckor sedan tog Robert Lindstedt och Dominic Inglot hem segern i Winston-Salem Open nu skördar duon ännu mer framgångar – de är klara för semifinal i Grand Slam-turneringen US Open. Den svenske dubbelspecialisten och britten Dominic Inglot vann kvartsfinalen mot Rohan Bopanna, Indien/Florin Mergea, Rumänien i två raka set, 7-6, 6-3. I semifinal väntar Pierre-Hugues Herbert och Nicolas Mahut, Frankrike.

Även Mikael Ymer tog sig vidare i juniorturneringen. 17-åringen, som är rankad trea i världen bland juniorer, vann det helnordiska mötet med 15-seedade Casper Ruud från Norge med 2-1 i set (6-7, 6-1, 6-2).

– Casper spelade väldigt bra i första set samtidigt som Mikaels bollar satt upp lite för mycket i banan, men det var några bollar hit och dit som avgjord, säger Ymers tränare Johan Hedsberg till swetennis.se.

– I andra set gick Mikael upp i tempo samtidigt som Casper tröttande lite mer än Mikael. Casper hade sedan i tredje set problem med värmen och ja, Mikael var helt enkelt lite starkare mot slutet.

Kvartsfinalplatsen är Ymers andra raka i turneringen. Han nådde sin första grand slam-final i Wimbledon i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.