Foto: TT Nyhetsbyrån

”The Mauler” missar titelfajten – osäkert på ny chans

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Gustafsson, ”The Mauler”, är skadad och missar den efterlängtade titelfajten mot Jon Jones. Nu krävs det att Gustafssons ersättare Daniel Cormier förlorar för att svensken ska vara garanterad en ny chans på titeln. – Då är det 100 procent säkert, säger managern Tomas Ghassemi till SVT Sport.

UFC-fansen hade laddat i månader inför Gustafsson-Jones, som skulle gå av stapeln 27:e september. Men en knäskada stoppa svensken, som nu tvingas till operation och blir borta till i mitten av september.

Daniel Cormier får istället chansen mot mästaren i titelfajten september, och det blir ett högintressant möte även ur svensk synvinkel.

UFC

Jones vinner – då väntar ny titelfajt för Mauler

Många har undrat hur svenskens framtida chanser på en ny titelfajt ser ut efter det tunga beskedet. SVT Sport har varit pratat med Gustafssons manager Tomas Ghassemi som förklarar läget.

– Om Jones vinner är det 100 procent att Alexander får en ny titelfajt, säger han.

Men om Cormier vinner då?

– Då vet vi inte vad som händer. Men det är inget vi kan göra något åt. Det går inte att tänka att ”okej, om Cormier går och vinner blir det en rematch då mot Jones?”, säger Ghassemi.

– Det fanns inget annat val att göra för Alex karriär. Han är ung, han är 27 år gammal. Han har all tid i världen. För Alex spelar det ingen roll vem fan han får möta. Han vill bli mästare, avslutar Ghassemi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet