Foto: Bildbyrån

Gammal skada stoppar ”The Mauler”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-fightern Alexander Gustafsson tvingas ställa in matchen mot Antonio Rogerio Nogueira, skriver kimura.se. Svensken ska ha slagit upp en gammal skada i ryggen. ”Just nu är det väldigt illa. Han kan varken sitta eller sova”, säger managern Tomas Ghassemi till Expressen.

Efter att ha dragits med skador gick Alexander Gustafsson sin första UFC-match på ett år i början av september, och vann mot polacken Jan Blachowizc på en gala i Hamburg.

Den 19 november var det tänkt att svensken skulle upp i buren igen, mot brasilianske Antonio Rogerio Nogueira, även kallad ”Lil Nog”. Men nu är matchen inställd.

Gammal skada stoppar ”The Mauler”

Anledningen är att Gustafsson slagit upp en gammal skada.

– Det är en disk som krånglar och har gjort under lång tid. Alex har haft det här ryggproblemet i fyra år. Det är en skada som kommer och går men just nu är det väldigt illa, säger Gustafssons manager Tomas Ghassemi till Expressen.

Detta är den tredje gången som ett möte mellan ”The Mauler” och ”Lil Nog” ställs in.

Enligt MMAfighting.com kommer Gustafsson att ersättas av amerikanen Ryan Bader.

På Instagram har svensken lagt upp en bild på en arg gubbe, och skriver bland annat arg, ledsen och frustrerad.

mauler

Även Madadi är skadad

Men bakslagen för svensk MMA är inte slut där. Även Reza ”Mad Dog” Madadi är skadad, skriver MMAnytt. Svensken har drabbats av en ögonskada och tvingas ställa in matchen mot Marc Diakiese under UFC 204 i Manchester den 8 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.