Thed Björk ny mästerskapsledare

Uppdaterad
Publicerad

Thed Björk hade en riktigt lyckad STCC-lördag på Ring Knutstorp. En fjärdeplats och en heatseger innebär att Volvoföraren är ny mästerskapsledare.

– Jag hade en fantastisk bil i dag, säger Björk till SVT Sport.

I det första heatet slutade Thed Björk fyra och knappade in i totalställningen eftersom ledaren där, Fredrik Larsson, tvingades bryta.    

Philip Forsman, i en BMW, vann det första heatet.

– Det känns jättebra. Det var ett stökigt heat men jag höll mig undan smällar och krockar, och det lönade sig, säger Forsman till SVT Sport.

I det andra heatet gjorde Björk processen kort. Fjolårsmästaren startade ursinnigt och kopplade ett tidigt grepp om racet. Ett grepp han sedan aldrig släppte.

Fredrik Larsson var tvåa i mål och det innebär att Björk går om honom och är nu ny mästerskapsledare, tre poäng före Larsson.                                      

 – Jag hade en fantastisk bil i dag. Det var tajt, men det känns fantastiskt kul. Ett superbra race, det gäller att nyttja vad bilen har att erbjuda, säger Björk.

Totalställning STCC efter 4 av 6 deltävlingar

1. Thed Björk, 171 poäng

2. Fredrik Larsson, 168 poäng

3. Fredrik Ekblom, 143 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.