Foto: Scanpix

Tidemand överlägsen vinnare i rallysprinten

Uppdaterad
Publicerad

22-årige Pontus Tidemand var överlägsen i rallysprinten över 7,1 kilometer i Falun på SM-veckan. Han vann med 13,3 sekunder före Hasse Gustafsson, även han i Ford.

Pontus Tidemand var snabbast i sin Ford även i kvalet och i finalen var det ingen som var i närheten av att stoppa honom.

–Två fantastiska körningar av Tidemand. Han körde lika perfekt som i kvalet, det tyder på rutin och styrka och han har fått en rejäl skjuts in i svenska rallyt, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

SM-veckan vinter 2013

Robin Friberg knep bronset i sin Mitsubishi.

I den tvåhjulsdrivna klassen blev det oerhört dramatiskt med de fyra främsta inom loppet av två tiondelar. Vann gjorde Leif Peterson tack vare snabbare kvaltid än tvåan Johan Carlsson. De båga förarna hade samma tid i finalen.

–Vilken dramatik och upplösning. Peterson visar rutinen i dag, att det är han som alla velat slå i alla år. Fantastik körning, berömmer Jonas Kruse.

Tobias Söderkvist blev trea medan kvalets snabbast åkare Jörgen Jonasson tappade mycket i finalen.

–Jonasson hölkl inte för tryckte, han var stressad och tog i för mycket, analyserar Kruse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet