Den störste golfaren genom tiderna (Jack Nicklaus får ursäkta) är Tiger Woods. Han blev världsetta för första gången i juni 1997, ett par månader efter sin utklassningsseger i US Masters. Woods har varit etta i tio olika perioder. Första gången i en vecka, som längst i sträck i 281 veckor mellan juni 2005 och 30 oktober 2010 och senast mellan 25 mars 2013 till 17 maj 2014. Han har totalt varit etta 683 veckor, vilket är rekord.

Tiger Woods redo för comeback

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods är tillbaka på golfbanan. Världsstjärnan meddelar på sin Facebooksida att han kommer att spela Quicken Loans National i Bethesda nästa vecka. 

Tiger Woods har dragits med en ryggskada under en längre tid och senaste gången han spelade en tävling var i mars i år. Men nu är han alltså tillbaka.

– Jag har precis börjat slå ordentliga slag och det här är nästa steg. Jag kommer att vara ringrostig men jag vill hitta tillbaka till tävlingsformen snabbt, skriver Woods på Facebook.                                 

Den 31 mars opererades Woods, och han missade både US Open och Masters.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.