Tony Rickardsson gör comeback i motorsverige. Foto: Maja Suslin/TT

Tony Rickardsson gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Det var fem år sedan sist.

Men om en månad gör Tony Rickardsson comeback.

Då gör han Carrera Cup-finalen på Mantorp.

Tony Rickardsson är främst känd som speedwayförare, där han tog sex individuella VM-guld.

Efter speedwaykarriären körde han i Carrera Cup, men där har han inte kört sedan 2009. Men nu är han tillbaka. Om en knapp månad, den 19-20 september, gör han comeback i serien då han ska köra finalserien på Mantorp för Porsche.

– Det ska bli fantastiskt kul. Jag har ju inte kört Carrera Cup sedan 2009, men lite kontakt med motorsporten har jag haft ändå. För drygt 2 år sedan körde jag ett tretimmarslopp tillsammans med Matte (Mats “Snickar-Matte” Karlsson.) och kom in i det bra tycker jag… Vi kom två, säger Rickardsson i ett pressmeddelande.

”Inte överåka”

Han säger dock att han inte har några större resultatmässiga förhoppningar.

– Jag kommer dit ganska sent efter en resa, så jag får försöka komma in i det och inte överåka i början. Istället ska jag jobba mig in i både kvalet och loppen. Man kan väl säga att jag åker dit utan ambitioner, men självklart vill jag stå på så mycket jag bara kan, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.