Hammarbys Markus Kompouja och Sandvikens Erik Säfström under fjolårets match på Tele2. Foto: TT Nyhetsbyrån

Toppmatch direkt i bandypremiären

Uppdaterad
Publicerad

Bandysäsongen avslutas med en hejdundrande SM-final på Tele2 Arena den 14 mars. Hur den inleds? Med Sandviken-Hammarby. – Det blir en kanonmatch, säger den regerande mästartränaren Stefan Söderholm.

Sedan Sandviken vann SM-guldet i den sista (?) finalmatchen på Friends Arena i vintras har de förlorat Christoffer Edlund (som gjorde 73 mål förra säsongen), Johan Östblom och Magnus Muhrén.

Ersättarna är dock inte vilka dussinlirare som helst: Patrik Nilsson, Daniel Mossberg och Linus Pettersson.

Elitserien i bandy 2014-2015

– De har ju alla spelat i Sandviken förr, men det var ett tag sedan. Och det tar alltid en stund att hitta rätt i ett nytt lag med nya lagkramrater. Vi har inte presterat så jättebra på försäsongen, men så klart siktar vi på att vinna i år igen. Spelar man i Sandviken vill man alltid vinna, oavsett om det är på träning eller i match, säger ”Dino” Söderholm.

Behöver tid

Ytterhalven Erik Säfström håller med.

– Vi har blandat och gett hittills. Stundtals har vi spelat riktigt bra, men så tappar vi en del boll och kanske lite för lite tålamod. Men det är ju som sagt en hel del nya spelare som ska in, och det tar tid att hitta kemin mellan varandra, säger Säfström.

Säsongen är som tur är lång, och det är först i slutspel det gäller.

Många målskyttar

Eller?

– Ja, slutspel ska vi så klart inte missa. Säsongen är lång och man vill ju hålla en så jämn nivå som möjligt, men det är ju jämnt i år. Tror väl fortfarande topp fyra-fem är de ”vanliga” lagen, men sedan är det jämnt. Det är kul att det blir hårda matcher.

Fredagens premiär kan mycket väl bli en sådan.

Hammarby hemma i Göransson Arena.

– Vi har tappat en hel del spelare, säger nye ”Bajen”-tränaren Göran Rosendahl.

– Men de vi har fått in har varit hos oss förr (Kalle Spjuth, Robin Sundin) och vi har många som kan göra mål i år, det kommer att behövas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet