Tove Alexandersson jagar seger i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Förra året var hon nära – nu hoppas Tove Alexandersson att helgens resultat ska räcka till en totalseger i världscupen. – Det ska det nog göra om jag bara gör normalbra lopp, säger den 22-åriga talangen till SVT Sport.

Tove Alexandersson står i dag över sprintstafetten i Zürich då hon slog i knäet på SM för drygt en vecka sedan, men det är inget som oroar.

– Nej, det gör det inte. Jag har sprungit lite på knäet och det har känts bra så det ska inte vara någon fara, men jag står över sprintstafetten för säkerhets skull, säger Alexandersson som tävlar både lördag och söndag, till SVT Sport.

Det ser ut som att du med stor sannolikhet kommer att vinna den individuella världscupen, hur ser du på det?

– Det är jättekul, jag har varit riktigt jämn hela året och har gjort många riktigt bra lopp så det känns väldigt bra att jag har en sådan bra grund nu till världscupavslutningen.

Förra året lyckades inte Alexandersson hålla undan för Simone Niggli som passerade svenskan i världscupens avslutande tävling.

”Verkligen nära förra året”

– Jag var verkligen nära förra året och det var jättekul att slåss om förstaplatsen då också. Det var roligt och i år så ligger jag ju ännu bättre till. Det ska bli kul att få tävla, det är alltid roligt med den här helgen så det ser jag fram emot.

Hur har uppladdningen sett ut?

– Jag har haft ganska mycket fokus på SM också som har varit de två senaste helgerna så det har varit ganska mycket tävlingar. Men jag hoppas ändå att formen ska kunna hålla i sig bra även till den här helgen.

Vad är ditt mål?

– Jag hoppas på att få till en riktigt bra avslutning på världscupen som jag kan vara nöjd med och så hoppas jag såklart att det ska räcka till en totalseger. Men det ska det nog göra om jag bara gör normalbra lopp, avslutar Alexandersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.