Tove tvåa på VM-sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson inledde orienterings-VM med att bli tvåa på sprinten i Venedigs gränder och prång. Mellan turisthorder var hon 11,9 sekunder efter vinnande Judith Wyder.

När Simone Niggli slutat tog en ny schweiziska vid och Judith Wyder kunde vinna guldet efter viss väntan i den gassande hettan.

– Är jättenöjd. Jag har inte satsat så mycket på sprint och har mycket kvar att lära, säger svenskan.

Orienterings-VM 2014

Sist startande Lena Eliasson var tvåa kort före slutet men tappade till femte plats i mål i vykortsvackra miljöer.

– Det var en ren löpbana och Tove är ju ännu bättre i skogen. Det var en bra insats av de svenska tjejerna, säger SVT Sports expert Anders Gärderud.

Svenska herrarna utanför pallen

De bägge medaljaspirerande svenskarna Jerker Lysell och Jonas Leandersson missade pallen vid herrsprinten. De blev fyra och sexa. Högst överraskande blev det en dansk seger när tidigt startande Sören Bobach vann knappt före Daniel Hubmann.

– Det är den största skrällen i VM-historien. Det kan väl bara ha varit danskarna själva som trodde på Bobach, säger SVT:s expert Anders Gärderud.

Daniel Hubmann hade segern som i en liten ask men ett felaktigt vägval till näst sista kontrollen ställde till det. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2014

Mer i ämnet