Bold Eagle med Franck Nivard i sulkyn vann Prix de France. Foto: Bildbyrån

Franska stjärnhästen slog till igen

Uppdaterad
Publicerad

Den franska stjärnhästen Bold Eagle tog en ny storseger när han vann dagens Prix de France, och körde hem en prissumma på närmare två miljoner kronor.

Bold Eagle, som nyligen blev klar för start i årets upplaga av Elitloppet spurtade ned motståndet elegant över upploppet. Kusken Franck Nivard gav sin häst ett lopp i ryggar på motståndet, och avgjorde elegant över upploppet.

Björn Gopp styrde in Timoko på andra plats efter att ha gått en lägre resa på innerspåret, och trea slutade Voltigeur de Myrt.

Fyra svenskhästar

Svenske tränaren Daniel Redén hade fyra hästar till start i tävlingen, och bäst lyckades Call Me Keeper som blev fyra. Betrodde Propulsion, med Örjan Kihlström i sulkyn, fick nöja sig med en sjätteplats. Hans övriga hästar Lionel och Wild Honey blev diskad respektive oplacerad i loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.