Vad händer i stallen, Stefan Melander? Foto: SVT Sport

Melanders drömhäst – 5-åriga Nuncio

Uppdaterad
Publicerad

Travtränaren Stefan ”Tarzan” Melander har drygt 150 egna hästar på gården utanför Enköping. Men ingen har gjort honom lyckligare än den 5-åriga hingsten Nuncio, som sprungit in närmare 18,5 miljoner kronor. Stor favorit att vinna Elitloppet på söndag.

Tillsammans blev de trea förra året på Solvalla. Men den här gången kommer inte Stefan Melander sitta bakom Nuncio. Det blir istället Örjan Kihlström.

– Jag är ganska säker på att det bara är en fördel med en ny kusk. Som kanske är lite hårdare än jag. Nu har inte Örjan kört honom tidigare men det ska inte vara några problem. Det är en fantastisk häst...bara att köra, säger Stefan Melander till SVT Sport.

Fyndade hästen på auktion

Stefan Melander hittade Nuncio på en auktion i USA för fyra år sen. Och han lyckades köpa honom till fyndpriset 50 000 kronor.

– Exteriört är han i det närmaste perfekt. Det var för mig när jag såg honom första gången ungefär samma känsla som när man ser en snygg tjej...wow!

Stefan Melander är den ende travtränaren – verksam i Sverige – som vunnit världens tre största lopp: Prix D´Amerique, Hambletonian och Elitloppet.

Och nu kan han alltså vinna Elitloppet igen.

Se hela inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.