Foto: TT Nyhetsbyrån

Lisa Nordén klar för VM-seriepremiären

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Lisa Nordén tillbaka på allvar efter skadebekymren. I dag blev det klart att triatlonstjärnan kniper ett wild card till VM-tävlingarna i Abu Dhabi i början av mars. ”Det är positivt inför kvalet mot OS”, säger tränaren Fredrik Lundin till SVT Sport.

Efter skadorna och motgångarna ser det nu betydligt ljusare ut för Lisa Nordén, 30.

Under onsdagsförmiddagen blev det klart att OS-silvermedaljören från 2012, som den senaste tiden har visat upp en vass form, är klar för VM-seriepremiären i Abu Dhabi den 6-7 mars. Detta efter att ha getts ett wild card.

”Fick mitt wild card – Abu Dhabi is on!”, skriver Nordén på sitt officiella Twitterkonto.

– Vi är glada, vi hade inte räknat med det. Att Lisa är med är positivt för kval mot OS i Rio, och resten av säsongen, säger tränaren Fredrik Lundin till SVT Sport.

Tog pallplats på Nya Zeeland

Lisa Nordén befinner sig just nu på Nya Zeeland för att tävla. Den 1 februari slutade hon trea i Kinloch OTU Sprint, bara tre sekunder efter tvåan Jaz Hedgeland.

”Det var länge sedan det fanns en sådan (pallplats) att springa för och då njuter man banne mig hela vägen in. En skön start på 2015 och kommande säsong. Har fortfarande mycket kvar att göra när det gäller träning, löpning och intensitet men nu känns det i alla fall som att vi är på rätt väg”, konstaterade hon då på sin blogg.

Redan på fredag är det dags för nästa prövning, i form av Takapuna OTU Triathlon Oceania Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.