Tilda Månsson, som vann JVM-guld i fjol, tog ännu en pallplats i världscupen. Foto: Arkiv/World Triathlon

Tilda Månsson tog ny pallplats i världscupen

Den svenska talangen Tilda Månsson tog en ny pallplats i världscupen med att bli trea i Tanger, Marocko.

Svenskan spurtade ifrån belgiskan Jolien Vermeylen i sin kamp om pallen.

– Jag ville verkligen få med mig en medalj i dag så jag tryckte på hårt på spurtrakan och kunde ta den. Jag är verkligen glad, säger Månsson efter tävlingen där det delades ut medaljer till World Triathon.

Segern i sprinttävlingen (750 meter simning, 20 km cykel och 5 km löpning) gick till tyskan Lisa Tertsch, som för en vecka sedan säkrade sin OS-plats. Hon vann sin första tävling på fyra år.

Bakom Månsson placerade sig flera akiva som redan säkrat sin OS-plats i Paris nästa år. Månsson är 65:a på den olympiska rankingen.

Det var första gången som Tanger och Marocko arrangerade en världscuptävling.