Tung inledning för P-G Andersson

Uppdaterad
Publicerad

P-G Andersson och kartläsaren Emil Axelsson fick en tung start på VM-rallyt i Finland som inleddes på torsdagen. Efter de första sex sträckorna ligger Andersson elva, 52,4 sekunder bakom ledaren Thierry Neuville, Belgien.

Efter de första sex sträckorna ligger Andersson elva, 52,4 sekunder bakom ledaren Thierry Neuville, Belgien. På sin hemsida förklarar den svenske föraren att ”bilen lever ett eget liv”.

”Jag har ärligt talat ingen aning om vad som egentligen är problemet. Bakändan bara släpper ut i kurvorna när vi försöker hålla upp lite tempo. Det är fruktansvärt obehagligt, för vi är på gränsen att snurra i princip varje kurva”, säger han.

Efter fyra sträckor tvingades man att slå av på tempot under de sista två. Till fredagen ska Andersson byta hela fjärdringen.

”Sen kavlar vi upp armarna och tar nya tag”, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.