Foto: TT Nyhetsbyrån

”Lag Edin är absolut favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

Idag ställs Lag Edin mot Norge i finalen i curling-EM i Schweiz. Förbundskapten Peja Lindholm ser det svenska laget som favoriter. – Vi har tio raka segrar. Vi har slagit alla andra lag och har goda möjligheter, säger han till SVT Sport.

Lag Edin tog sig till finalen genom att besegrade Italien med 6-2. Nu väntar Norge, en match som börjar klockan 15 på lördagen.

– Vi har tio raka segrar. Vi har slagit alla andra lag och har goda möjligheter, säger förbundskapten Peja Lindholm.

– Nyckeln i semifinalen som vi kom överrens om var förberedelserna och vi ska vara lika minutiösa med förberedelserna nu. Då skapar vi oss bra förutsättningar för att lyckas ute på isen, jag är väldigt hoppfull.

Hur ser de lyckade förberedelserna ut?

– Var och en vet exakt vad som ska göras på träningen innan match. Vi har bra koll på is, stenar, när vi ska börjar ladda upp, när vi ska vila, när vi ska äta och vad vi ska äta. Vi tar varenda liten detalj på otroligt stort allvar.

Är lag Edin favoriter i finalen?

– Det tycker jag absolut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.