Mötet mellan Anthony Johnson och Alexander Gustafsson ser ut att inte bli av. Foto: TT Nyhetsbyrån

UFC stänger av ”Maulers” motståndare

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att Alexander ”The Mauler” Gustafsson skulle gå en match mot Anthony Johnson i UFC, men efter att en polisrapport från 2012 rörande Johnson läckt ut stängs fajtern nu av. ”Vi känner till situationen kring honom. Därför stängs han av tillsvidare”, skriver UFC i ett uttalande.

Alexander Gustafsson har blivit lovad en ny titelfajt mot Jon Jones, men inför mötet var det tänkt att svensken skulle gå en match mot Anthony ”Rumble” Johnson som uppladdning.

Men nu är det ytterst tveksamt om Gustafsson-Johnson ens blir av. En polisrapport rörande Johnson och en händelse 2012 har fått spridning på nätet, och som ett svar på misstankarna mot fajtern stänger nu UFC av honom. Man skriver på hemsidan:

”Vi känner till situationen kring honom. Därför stängs han av tillsvidare. Vi använder oss av en utomstående juridisk expertis för att göra en utredning och när vi har mer information kommer vi att bestämma om ytterligare handling krävs.”

Johnson: Lögner

Johnson själv skriver på Facebook:

”All skit som folk säger och hur långt folk kan gå för att ljuga är fan löjligt. Det är allt jag kommer att säga och tack för allt stöd och positiv feedback som jag får.”

Depp i Mauler-lägret

– Jag tycker synd om Alex, allt går emot stackaren just nu. Det finns ingen han kan möta. Vi accepterade den här matchen eftersom Johnson hade varit kaxig och kallat Alex för en fegis. Sedan händer det här, säger Gustafssons manager Tomas Ghassemi till Aftonbladet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.