Ung värmlänning dominerade i RallyX

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Eriksson stod i särklass när den nya rallycrossklassen, RallyX, hade premiär i samband med STCC-tävlingen på Ring Knutstorp.

Den 21-årige värmlänningen från Sunnemo och tävlande för Hagfors med teamet Olsbergs MSE tog kommandot direkt och vann sedan tävlingen klart.

– Jag fick en bra start och hade lite tur. Sedan försökte jag bara köra mitt eget race och hålla mitt eget tempo, säger Eriksson till SVT Sport efter de sex varven.

Eriksson poserade inför ett stort pressuppbåd på banan och vrålade ut sin glädje.

– Nu gäller det att hålla i det här resten av säsongen. Det är världens häftigaste bil att köra, säger Eriksson om sin Ford Fiesta Supercar som har 600 hästkrafter under huven, vilket innebär att den är vassare än en F1-bil och accelererar från 0 till 100 kilometer i timmen på två sekunder.

– Han tog inte ett fotsteg fel i dag, säger SVT Sports expert Jonas Kruse om sin värmländske motorkollega.

De svenska konkurrenterna Robin Larsson och Johan Kristoffersson var tvåa och trea. Per-Gunnar Andersson tog sig inte i mål efter att ha fått punktering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.